WRITE TO US / ESCRÍBENOS

Enter your email address and message and submit. We'll get back to you as soon as possible. 

Introduce tu correo electrónico y mensaje, y pulsa Submit / Enviar. Nos pondremos en contacto contigo lo antes posible. 

24 Calle de Pizarro
Madrid, Comunidad de Madrid, 28004
Spain

+34 91 559 6546

Wonder Ponder, Visual Philosophy for Children, is an imprint specialising in products for fun and engaging thinking. This website provides accompanying material to our Wonder Ponder boxes, including guides for children, parents and mediators, ideas for wonderpondering and fun games and activities. It is also a platform for sharing your very own Wonder Ponder content and ideas.

Bloc

Ja ha arribat “Pessiga’m” d'impremta! Qui vol fer una ullada a l'interior?

Raquel Martínez

Maga_cat_preview.jpeg

Acaba d'arribar-nos de la impremta “Pessiga’m !”, acompanyat de les seves versions en anglès, Pinch Em!, I en castellà ¡Pellízcame!, el darrer títol de la sèrie Wonder Ponder de Filosofia visual per a nens (i no tan nens).

 

pessigam_portada_RGB.jpg
pessigam_contra_RGB.jpg

En aquest quart llibre-joc de la sèrie, les autores Ellen Duthie (escriptora) i Daniela Martagón (il·lustradora) conviden a petits, mitjans i grans a explorar, preguntar-se i reflexionar de manera seriosament lúdica i lúdicament seriosa sobre la realitat, la imaginació i els somnis. Què és real i què no és tan real?  

A partir de 14 escenes il·lustrades dissenyades per provocar preguntes i reflexió, ¡Pessiga’m! explora situacions que remeten a temes clàssics de la filosofia (fins a quin punt podem refiar-nos dels nostres sentits ?, què és "de veritat" i què és "de mentida" ?, és possible que la nostra vida hagi estat un somni des del principi?) i també a temes filosòfics més contemporanis (sobre la realitat virtual, la relació entre la ficció i la realitat, la fiabilitat de la informació o els fake news, i la representació en els selfies) d'una manera que és al mateix temps propera i desestabilitzant, i sempre captivadora per a un rang d'edat molt ampli, a partir dels 6 anys (o abans) i fins a adults.

Dentista_cat_preview.jpeg

Tots els nostres títols tenen un pòster que, en aquesta ocasió, és gairebé un llibre en si mateix: Petit Rem al regne de Pessiga’m. Aquesta espècie de còmic per llegir en veu alta, que potser sigui realment un romanç de cec, és també un tribut a La cuina de nit, de Sendak, que al seu torn homenatjava les tires còmiques del Petit Nemo, de Winsor McCay. Però part del joc serà buscar altres homenatges. Per llegir i mirar moltes vegades.  

Pessigam_Tres ojos_escena_preview.png

Després de Món cruel (2015), Jo, persona (2015) i El que tu vulguis (2016), i del vol que va prendre el projecte de Filosofia visual per a nens, no només a Espanya, sinó gràcies a la venda de drets, també en països com Corea del Sud, Argentina, Mèxic, Brasil o Alemanya, ens vam prendre un temps per assimilar tot el que s'havia generat des del llançament del segell Wonder Ponder al novembre de 2014. Sobretot, ens vam prendre un temps per recordar que els ritmes del nostre projecte no tenien per què seguir els ritmes del món editorial. Alguna cosa així com slow publishing-edition? Sí, això.

fragment del póster de Pessiga'm!

fragment del póster de Pessiga'm!

Apostem per la creació d'una col·lecció que es mantingui en el temps, que arribi a altres països i de la qual puguin gaudir diverses generacions.

En un clima on la majoria de les veus que sentim asseguren tenir les respostes i tenir la descripció vàlida de la realitat, sembla més urgent que mai desenvolupar l'hàbit de compartir les nostres incerteses.

Això és part del que tractem de fer, des de la literatura i des de la filosofia, en la sèrie de Wonder Ponder. És el que hem fet, amb rigor i de forma juganera, a Pessiga’m!

Llarga vida a Pessiga’m!

Vols saber més sobre la sèrie de Filosofia visual de Wonder Ponder? Aquest vídeo de cinc preguntes amb les seves respostes dura només 9 minuts i ho explica TOT. Bé, gairebé tot.